כדי להגיב לתוכן באתר ולהוסיף תוכן משלך עליך להתחבר או להירשם.

ניאסה

ניאסה


wpt2003.jpg
Nyasa Lovebird
Agapornis lilianae

הופעה חיצונית: 

הצבע הכללי הוא ירוק. אזור הפנים כתום-אדום. על הכתר והחזה העליון יש מעט נוצות ורודות. החזה התחתון, הבטן וכיסוי הזנב התחתון ירוקים-צהובים. איזור הקלואקה (הישבן) ירוק בהיר. הזנב ירוק, כאשר על הנוצות הקיצוניות קיים פס כתום-צהוב הגובל בשחור (מלמטה ומלמעלה). מסביב לעין טבעת רחבה בצבע לבן, המקור אדום, העיניים אדומות-חומות, והרגליים אפורות. צבעי הנקבה דהויים יותר מצבעי הזכר. צבעי הצעירים דהויים יותר והמקור שחור בבסיסו.

אורך: 

13 ס"מ

מצב בטבע: 

על סף הכחדה

נישה אקולוגית: 

אפריקה – צפון זימבבואה, דרום-מזרח זמביה, דרום מלאווי, צפון מערב מוזמביק ודרום טנזניה. אזור מחייה: עמקי נהרות עם עצים, בעיקר עצי שיטה, בגובה 600 מטר ו- 1100 מטר מעל פני הים. בהתאם לעונה, ניתן למוצאם גם ביערות הררים, סוואנות וערבות עם עצים. כיום ניתן למצוא אותם רק באזורי התפוצה. בולטת ירידה באוכלוסיה בשנים אחרונות עקב תפיסה לצורכי מסחר. משערים שהאוכלוסייה הכללית עומדת כיום על פחות מ-50,000 פריטים. .

תזונה בשבי: 

– תערובת זרעים המורכבת מסוגי דוחן שונים, זרעי כנריות, חמניות וחשיש. נבטי דוחן. מומלץ לתת באופן קבוע דשא ודוחן חצי-בשלים. מגוון של פירות (תאנים, תפוחים, אגסים), ירקות ומזון ירוק. לפריטים הנמצאים בשלבי הגדילה חובה להוסיף מזון מונבט, צנימים מרוכים ומזון ביצים. לצעירים יש לספק תוספת של ויטמין C ומינרלים.

תזונה בטבע: 

– זרעים, דגנים, גרגירים (פירות יער), נבטים ופרחים. בחלק מהאזורים נחשב למפגע, שכן יכול לגרום לנזקים ניכרים בשדות דוחן.

אילוף: 

ניתן לאילוף בקלות

גודל כלוב: 

בינוני (60X60X120)

דיבור: 

גרועה

חברות (החתמה): 

ניתן לחברות

רעש: 

שקט יחסית

רבייה: 

בטבע – עונת הרבייה בין ינואר ליולי. מקננים בענפים חלולים של עצים מתים, אבל גם מתחת למרזבים או בקנים נטושים של אורגים. גודל ביצה: 20.6X16.6 מ"מ. בשבי – משיגים התרבות, אך התהליך אינו פשוט כמו אצל תת-מינים אחרים. זוגות רבים אינם מעמידים צאצאים, או מתחילים רק לאחר מספר שנים. זוג אידיאלי נוצר באופן טבעי בלהקות של ציפורים צעירות, ואז מבודד לצורכי רבייה. גודל תא הטלה: 15X15X25. לרוב הרבייה מתחילה באפריל או מאי, אולם היא אפשרית כל השנה. יש לספק ענפים טריים (בעיקר עצי אשור, ערבה או עצי פרי שונים). הציפורים מקלפות את הקליפה ומפרידות את הענפים הקטנים עם המקור, ואז הן נושאות את השלל לקן. 3-5 ביצים בתטולה, זמן דגירה 21-22 יום. ניצוי הגוזלים נמשך 35 ימים. להורים נטייה למרוט את נוצות הגוזלים. ניתן להשיג 2 ואפילו 3 מחזורי רבייה בשנה, אולם לרוב יש רק אחד.

תנאי גידול: 

זוגות בודדים בוולייר 2X1X2 מטר או כלוב ביתי מרווח מאוד. בוולייר משותף יש לשים לפחות 3 זוגות, עם 1 מ"ר לכל זוג. אין להחזיק ציפורים חדשות בטמפרטורה מתחת ל - 20°C. טמפרטורה מינימאלית - 10°C, לצעירים לא נמוכה מ- 15°C.

מידע נוסף: 

בטבע – לרוב יוצרים להקות של 20-100 פריטים. כאשר באזורים מתורבתים כשהדגנים מבשילים, ניתן לראות לפעמים התקבצויות גדולות יותר. במשך רוב היום הם תרים אחר מזון על האדמה, בשיחים או לרגלי עצים נמוכים. עפים מספר פעמים ביום לנהרות כדי לשתות. פעילים, ובולטים בגלל צעקתם החדה ותקתקנית ומזכירה רשרוש של שרשרת מתכת. הצעקה חוזרת על עצמה במהירות ונשמעת מצוין בזמן תעופה. התעופה מהירה וישירה. בשבי – תוכי שקט, אשר קולו החד נשמע רק כאשר הוא נרגש. ביישן יותר במידה מסוימת משאר סוגי ציפורי האהבה, אך מסתגל יותר מהר לבעליו. ציפורים מיובאות חשדניות יותר בהתחלה. חובה לתת תוספת של ויטמין C. אוהבים ללעוס ולהתקלח. יש לספק ענפים טריים באופן קבוע. שוחר שלום ואינו אגרסיבי אפילו בוולייר משותף, אם כי רצוי להחזיקו עם ציפור אהבה שחורת לחי בלבד. מוטציות קיימות – כחול, כחול בהיר (פסטל), טורקיז, סגול, לוטינו, אלבינו, ירוק בהיר (פסטל), שחור, מנוקד, צהוב, לבן (2 האחרונים נחשבים לנדירים ביותר). חסר יכולת דיבור.

תמונות נוספות: 

5.jpg Agapornis_lilianae.jpg image007.jpg

lilianae.jpg LOGONIASTA.gif Nyasa20lovebird.jpg

nyasa.jpg Nyasa_Lovebird.jpg Nyasabie.jpg

nysaB.jpg 

סרטים: