דר' שלומית לוי
שפעת העופות
שימו לב: מחלות רבות הפוגעות בתוכים יכולות להיראות בדיוק כמו שפעת העופות למרות שמדובר במחלה אחרת - לדוגמה מחלת הכלמידיה (דררת), סינוסיטיס ועוד. אלו הן מחלות שניתן בהרבה מקרים לטפל בהן. אם התוכי שלכם נראה לכם חולה יש לקחת אותו לווטרינר שתחום התמחותו הוא - תוכים. מרבית הסיכויים שאם התוכי שלכם מנוזל היום לא מדובר בשפעת העופות אלא במחלה אחרת הפוגעת בדרכי הנשימה. האבחון היחידי לשפעת העופות הוא בבדיקת דם מיוחדת לגילוי הנגיף.
לסיכום:
שמרו על ציפורי המחמד שלכם בבית, אל תחשפו אותם לעופות/ציפורים נודדות - והסיכוי שיידבקו בשפעת העופות יהיה נמוך עד מאד.
מקור: http://www.petnet.co.il/articles/1281
ישראל יזמה מחקר חוצה יבשות בנושא שפעת העופות |
קישורים לאתרים שעוסקים ב"שפעת העופות"
|
במחקר שיתפרס על-פני שלוש יבשות תיבחן התנהגות נגיפי שפעת העופות המחקר ינסה להתחקות אחרי תבנית הפיזור של נגיפי שפעת העופות, וכן יבחן מחדש את הידע הקיים על אודות יציבות הנגיפים בתנאי סביבה שונים |
המחקר ינסה להתחקות אחרי תבנית הפיזור של נגיפי שפעת העופות, וכן יבחן מחדש את הידע הקיים על אודות יציבות הנגיפים בתנאי סביבה שונים, כגון טמפרטורה, חומציות ובסיסיות, מאגרי מים טבעיים, כיצד הוא עובר ממקום למקום, כמה זמן הוא שורד מחוץ לפונדקאי, לאיזה מרחקים הוא יכול להגיע, כמה זמן הוא נשאר בשטח, איזה חומרים קוטלים אותו וכו'.
נוכח ההתפרצויות האחרונות של שפעת עופות בארצות שונות באירופה ובאסיה, וההיערכות העולמית נגד מגיפה, האיחוד האירופי החליט לתמוך בתוכנית מחקר בנושא שפעת העופות, הכוללת חוקרים מחמש מדינות: הולנד, איטליה, אנגליה, שוודיה וישראל, וכן שלושה חוקרים יועצים מארה"ב ומקנדה. בישראל, מובילה את המחקר ד"ר אירית דוידסון, וצוות חוקרים מהחטיבה למחלות עופות במכון הווטרינרי במשרד החקלאות. המחקר יחל בקרוב ויתואם בין כל החוקרים השותפים, כך שהידע שיופק בנושא יעזור בהתמודדות הכלל עולמית עם המחלה.
במקביל, שוקדים במכון הווטרינרי במשרד החקלאות על הכנת סדנה דו-לאומית, ישראל-ארה"ב, בנושא "הערכת טכנולוגיות חדשות לצמצום הפיזור הסביבתי של נגיפי שפעת עופות ופיתוח אמצעים יעילים למיגור הנגיף". בסדנה יכונסו המומחים העולמיים בתחום שפעת העופות על-מנת לבחון את הגישות והידע המדעי הקיימים לצורך גיבוש החלטות מעשיות עדכניות במקרה הצורך. וכן לדון במאפייני הפיזור לסביבה של נגיפי שפעת עופות וגישות חדישות של ניקוי סביבתי.
בסדנה, שתתקיים בחודשים הקרובים, ישתתפו מהצד הישראלי, מערך הרופאים הוטרינריים הממשלתיים בראשותו של רופא עופות ראשי, ד"ר שמעון פוקמונסקי, חוקרי החטיבה למחלות עופות, בראשותו של מנהל החטיבה למחלות עופות, ד"ר שמעון פרק. מהצד האמריקני יהיו מומחים בתחומים השונים, בראשותו של החוקר מספר אחת בעולם לשפעת העופות, ד"ר דויד סווין, מנהל המחלקה לחקר נגיפי שפעת באוניברסיטת ג'ורג'יה, ארה"ב, ומומחה בינלאומי של ה- WHO בנושא, וכן שני חוקרים אירופאים המובילים את תוכנית האיחוד, העוסקת בתחומים משיקים לנושא הסדנה.